Снимки: Reuters

"Разбира се, за няколко секунди хиляди мисли се завихриха в главата ми и това, че ще умра, е една от тях.“ Това казва пред Independent 46-годишният американец Джейми Алварес, който се размина на косъм със смъртта.

По време на традиционното надбягване с бикове в Памплона, Испания, мъжът решил да си направи селфи с едно от рогатите животни. Но бикът, типично за природата му, го блъснал, а рогът му преминал през гърлото му.

Още по темата

"Ударът не наподобяваше нищо, което съм преживявал досега. Сякаш бях ударен от тир или кола. Беше страшно“, казва Алварес.

Биковете, които тичат по улиците на Памплона по време на фестивала Сан Фермин, тежат близо 600 килограма. И далеч не са дружелюбни. Съпругата и дъщерята на Алварес го предупреждавали да не се изправя срещу тях, но той не ги послушал.

Когато бикът го удря, някой хваща раненият мъж и го носи през тълпата, за да стигне до парамедиците. Навярно, този човек спасява живота на Алварес. Той е откаран в болница, където претърпява операция, а докторите му казват, че "оцелява като по чудо”. Раната е дълбока, рогът чупи дори част от скулата му, но някак, не успява да засегне важни артерии.

46-годишният мъж е категоричен, че ако някога се върне на фестивала, то ще е само като зрител и повече няма да рискува живота си край биковете. Най-малко седем души са ранени от началото на фестивала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase