Снимка: Reuters

Една от най-популярните социални мрежи Instagram въвежда нова система за защита от грубияни, създаваща дистанция между потребителите с помощта на изкуствен интелект (ИИ), предаде Fox Business, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Потребителите ще имат възможност да преосмислят коментарите си под публикациите на трети лица, като ИИ ще засича употребата на обидни думи и ще изисква от пишещия да потвърди изрично намеренията си да постави съответния коментар.

Сред възможните опции ще има бутони за „заглушаване“ обекта на нападката и отказване от коментара.

„Ранните тестове показват, че така помогнахме на някои хора да преосмислят думите си, приканвайки ги да напишат нещо не чак толкова обидно“, казва директорът на Instagram Адам Мозери.

Друга функция, върху която се работи в момента, е т. нар. „скрито игнориране“. Потребителите в мрежата ще могат да блокират собственици на агресивни профили без това да става известно за въпросните. Така всяка една от реакциите на интернет грубияните ще е видима единствено за тях, поставяйки афектираните в една по-дружелюбна среда.

Първата функция се очаква да стане достъпна със следващото обновяване на Instagram, докато втората опция все още е в процес на разработка и бихме могли да се възползваме от нея на по-късен етап.

Коментари Напиши коментар

2

11

преди 6 дни

Да им ..ам на функцията.

1

Анонимен

преди 1 седмица

Демек отваря се пътят към цензурата. Както знаем, пътят към ада е постлан с добри намерения.