Снимки: Reuters

Рен Женгфей, главният изпълнителен директор на Huawei, заяви, че новата операционна система, по която телекомуникационният гигант работи, ще е много по-бърза от Android. Пред френската медия Le Point, Женгфей отбелязва, че на процесорът ще му отнеме само 5 милисекунди да обработи информация, което означава, че системата ще е по-бърза дори и от използваният от Apple MacOS.

Още по темата

Алтернативната на Android операционна система ще е 60% по-бърза от своя предшественик и ще може да се свързва едновременно с множество умни устройства, включително коли и други телефони.

Но пред Huawei стои друг проблем – Женгфей признава, че HongMeng OS все още няма еквивалент на  Google Play Store.

Това означава, че на китайският гигант ще му липсват приложения, които са основна част от използването на Android, като Google Maps, Chrome и Gmail.

Китайският телекомуникационният гигант бе принуден да разработи своя операционна система, след като между САЩ и Китай избухна търговска война, а компанията бе поставена в "черния списък“, който забранява на американските фирми, като Google, да търгуват с Huawei.

Женгфей  не казва, кога ще бъде представена новата операционна система, която вече е тествана от няколко китайски компании, но най-вероятно това ще стане с представянето на следващия смартфон на Huawei.

Коментари Напиши коментар

69

ALFIETA

преди 1 ден

"за какво ми е по-бърза - да няма да се надпреварвам със светлината :) .

Май само в БГ всяка втора новина е за китайчето,а трета за американчето, явно и тук търкат равтовете до неознаваемост. Със Самсунг Ес 10 плюс съм, кога ли ще ме догони това китайче и американче на параметри и производителбост - след някоя друга година може би…"


Човек, научи се да пишеш правилно и тогава се хвали какви материални придобивки имаш...някак звучиш несериозно, като се неграмотен!
Поне завърши основното си обра

68

ALFIETA

преди 1 ден

До Анонимен
Човек, научи се да пишеш правилно и тогава се хвали какви материални придобивки имаш...някак звучиш несериозно, като се неграмотен!
Поне завърши основното си образование!

67

Анонимен

преди 2 дни

Не знам защо, НО колегите, които са експерти в смартфоните, не разбират нищо от една елементарна екселска таблица... Защо ???!!!