Снимка: Dnes.bg

65-годишен мъж е задържан в Белене за участие в телефонни измами, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Действия по разследването под ръководството на прокурор са започнали през юни, когато постъпили сигнали за няколко телефонни измами в Белене.

На 24 юни 86-годишна жителка на града е потърсена от непознат на домашен телефон. Под предлог, че съдейства на МВР за задържане на телефонни измамници, са ѝ дадени указания да остави в полиетиленов плик, закачен на вратата пред дома си, с 2550 лв. Образувана е преписка.

От проведените оперативни действия е установен 65-годишен мъж от Свищов, който в ролята на "куриер" е посетил домашния адрес на потърпевшата, откъдето взел парите.

На 3 юли мъжът е задържан за срок до 24 часа. Той е привлечен и разпитан в качеството на обвиняем. Направил е пълни признания за участието си в престъплението.

Изяснено е, че на 24 юни около 19.00 часа той е посетил и друг адрес в Белене, за да вземе златни накити от друга жертва. По същата схема – съдействие на полицията за задържане на измамници, 71-годишна жена оставила в полиетиленов плик на вратата на къщата си три златни пръстена и златна халка.

В хода на разследването е открита част от паричната сума, всички златни накити и други вещи. Работата по документиране на престъплението продължава.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 седмица

Казва се БОРИСОВ, с едно обаждане до Кремъл ви ОГРАБИ С НЯКОЛКОМИЛИАРДА!!!

5

Дали

преди 1 седмица

нещо от тези откраднати вещи, припознати от собствениците, дали им се връща???!! При евентуална смърт на собственика, полицията какво ще прави с конфискуваното?

4

скритите резерви

преди 1 седмица

имало ги е и ще ги има!