Снима: МВР Пресцентър

В жилище във Велико Търново местната полиция е открила инсталация за отглеждане на марихуана. В нея е имало торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама сушаща се листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис.

Ударът е направен след специализирана полицейска операция под наблюдението на районната прокуратура, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Извършени са претърсвания на имоти във Велико Търново, Горна Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене, както и на два леки автомобила, всички ползвани от 45-годишен мъж от областния град.

В стопанска постройка към имот в с. Шемшево е намерена и иззета втора инсталация, 200 саксии със засети растения, с тегло на листната маса 35 кг и 1300 грама изсушени глави тревиста маса.

Обитателят на имотите е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под ръководството на Районна прокуратура - В.Търново.

Коментари Напиши коментар

8

бийлярин

преди 1 седмица

Полицията не търпи конкуренция

7

Рамбо Босилек

преди 1 седмица

обичам,анркоти

6

Анонимен

преди 1 седмица

Ако имам власт,ще узаконя всички наркотици