Снимка: Булфото, архив

68-годишен мъж от село Манолово край Павел баня е прострелял две кучета със законно притежавана ловна пушка. Той е предал доброволно притежаваното от него оръжие на полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Сигнал за откритите тела на четириногите е получен в Районното управление на полицията в Казанлък на 8 юли малко след 8 часа сутринта.

Кучетата са открити в землището на Манолово, като е установено, че са простреляни с ловно оръжие. След кратко проучване униформените са установили извършителя на деянието - 68-годишен мъж от селото.
 
По случая е образувано досъдебно производство.
 

Коментари Напиши коментар

35

Тест

преди 2 години

Защо създават главоболия на човека, извършил едно хуманно дело. Трябва да го обезщетят за разкриването и загубата на време.

34

Мен

преди 2 години

В землището значи извън населено място, по закон :скитащо бездомно куче се счита за вреден дивеч и се отстрелва на място..ще си му върнат всичко и ще му се извинят ;) !!!

33

наско

преди 2 години

До ловец за образецкучетата са били в овчарника на човека изван населеното място човека е имал разрешително за вреден дивеч а кучетата са му изяли 17 агнета и 2 овце за 10 дена за което е подал жалба в кметството десет дни преди да ги убие но естествено никои не е обарнал внимание и после защо ги убил а