Д-р Герев. Кадър: Нова тв

Баща уби 4-годишния си син като го хвърли от мост. После заплаши да скочи и той.  Случаят е от Габрово. След 3-часови преговори, полицаите успяха да го задържат. Каква може да е причината за тази трагедия?. Коментарът е на психиатъра д-р Веселин Герев.

Още по темата
"Нелогично е човек да посегне на дете. Тук става въпрос за завършен психопат. Т.е. човек, бил в затвора, употребявал наркотици и злоупотребявал с алкохол. Това са емоционално хладни хора, които са способни на буйна импулсивна агресия. И в такива състояния стават просто изверги". Така описа трагедията в Габрово психиатърът д-р Веселин Герев пред Нова.

Както е известно, баща уби невръстния си син, след като го хвърли от виадукт край Габрово, след което заплаши да скочи и той. След преговори с полицията обаче се отказа и бе задържан.

Насилие, побои... Бащата убиец от Габрово с богата крими история

Според д-р Герев домашното насилие е проблем в почти всяко едно семейство.

„Тук не става въпрос за психично болен човек. Става въпрос за един психопат, за един дефект на характера. Когато става въпрос за деца трябва малко или много да се алармира", каза още докторът.

Той е категоричен, че такива хора са опасни във всеки един момент.

"Психопатът не го спира абсолютно нищо. Когато нещо му се откаже побеснява и има неконтролируемо поведение", заключи Веселин Герев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase