Снимка: Reuters

Сбиване между берачи на череши и местни жители е възникнало в село Козница, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

Инцидентът е станал малко преди полунощ. Подаден е сигнал за сбиване между берачи на череши и група местни жители в селото. Незабавно са изпратени екипи към мястото на инцидента и са установени 7 души – 3-ма от тях са от Перник, двама – от Бобов дол, 1 – от село Баня и местен жител.

По време на инцидента са нанесени щети на автомобила на мъжа от село Баня, Благоевградско. Всички са закарани в Районно управление на МВР – Бобов дол за снемане на обяснения.

Обстановката в селото е нормализирана, няма пострадали.

Служителите изяснили, че причина за инцидента е недоразумение – възрастният местен жител решил, че дете на семейството берачи го е обидило и повикал зет си от Перник. Зетят пристигнал с двама свои приятели.

Задържан е причинителят на материалните щети по автомобила - 52-годишен мъж от Бобов дол. По случая е започнато досъдебно производство в Районно управление на МВР – Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Коментари Напиши коментар

17

Коце кмета

преди 1 година

Берачите са били берачи, няма спор. От алкохолния сорт. Дето берат по тъмно. Интересно защо полюцията не е прибрала берачите, та се е наложило местните да се оправят както си знаят?

16

Не стана ясно

преди 1 година

Берачите какви точно са били?
Да не са от онези, които вече 30 години живеят с убеждението, че за тях законите не важат?

15

Анонимен

преди 1 година

Добре де, не се заяждам, аз живея в гр. Перни и затова съм перничанин. Ако живеех в гр. Перник щях да бъжа перникчанин.
Бургас - бъргалиец, Сливен - сливелия, Ямбол - ямбоия, Петрич - петрианин ...

И малко по-споко, моля!