Снимка: архив Reuters

Целият свят говори за 5G - новата мобилна мрежа, която е на път да промени правилата на играта. Тя няма да е просто по-бърза, но и ще доведе до финиширане на изобретения, които да ни помогнат във всекидневния живот. Близо 100 хил. души се събраха на конференцията в Барселона, за да обсъдят как мрежата ще улесни съществуването ни, като най-напред започнем с автономните автомобили.

Както за 5G, така и за автономните автомобили се говори много през последните години. За сега те са само проект, но с новата мрежа много бързо могат да се превърнат и в реалност.

Според инудстрията 5G е 100 пъти по бърза от 4G мрежата, което означава, че множество устройства ще могат да се включат едновременно в нея. Това ще позволи на автомобилите да обменят информация помежду си в реално време - ще знаят кога някоя кола променя платното си или натиска спирачки. Трафикът ще стане по-лесно управляем.

Но предимствата не свършват тук - макар че бе обвинена, че води до преждевременната смърт на много птици, оказва се, че 5G мрежата ще има положителен отпечатък върху околната среда. Според експертите, тя ще помогне да бъде спасена популацията на пчелите и ще повиши запасите от храна.

Кошерите са ценни и за това те трябва да бъдат поддържани. 5G мрежата ще позволи системата от сензори на  Bee Corp да сработи напълно. Тя има за цел да следи температурата, влажността, движението и местоположението на кошера и да формира обща картина на здравето му.

Макар и 5G още да не пусната, учените вече работя по 6G мрежата, която, разбира се, ще е много по-добра. Годината на нейното пускане е 2030 година, като ще позволи на хората да захвърлят телефоните си и да започнат сами да се свързват с инфраструктурата. Предвижда се нявсякъде да има умни повърхности с електроника в тях, както и умни очила, за да можете да имате устройства навсякъде

Коментари Напиши коментар

37

Преди 2 години

преди 1 седмица

от БАН-аджия - IT специалист, научих, че в лабораторни условия вече се разработва и 6G мрежата.

36

Додо

преди 2 седмици

5G e поредния проект на Новия Световен Ред на масоноюдеите за пълен контрол, подчинение и смазване на света във вида му, в който го познаваме! Богъ Съ Нами!

35

(^-^)

преди 2 седмици

Колкото 3G промени нещо.. толкова и 5G ще..