Снимка: архив "Булфото"

Както по-рано разказахме, баща от Горна Митрополия е измамил множество жители в Плевенско с фалшива акция за събиране на средства за болния му син. Междувременно Полицията от града съобщи, че 46-годишният мъж е задържан със събрани 110 000 лева.

Още по темата

Арест за мъж, събирал дарения за "болен" син

На 19 юни служители на полицията в Плевен и Долна Митрополия са извършили претърсвания в дом и помещения на бивша фурна, обитавани от 46-годишен в село Горна Митрополия.

В хода на разследването е изяснено, че за периода от месец юни 2017 година до настоящия момент 46-годишния неправомерно е получил сумата от 110 хиляди лева от дарителска кампания за болно дете и част от паричната сума е изхарчена не по предназначение.

Като веществени доказателства са иззети 141 кутии, пригодени за дарения, машина за рязане на ламарина, машина за огъване на ламарина, които са закупени с парите, придобити от измамата, както и други документи и вещи, имащи значение за разкриване на обективната истина по делото.

46-годишният измамник е задържан за срок до 24 часа.
След изтичане на тази мярка е преведен в затвора в град Плевен за изтърпяване на ефективно наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 месеца на РС - Никопол за извършен опит за измама по друг случай.

Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase