Снимки: Reuters

В целия свят съществува проблем с донорството на органи. Китай са успели да го решат по много нехуманен начин. Според независимата организация The China Tribunal, в продължение на 20 години затворниците в страната биват убивани, а органите им взимани за трансплантации.

Властите отричат твърденията на активистите за човешки права, но организацията, чието седалище е във Великобритания, е убедена в правотата си, след като получава доказателства, че членове на групата Фалун Гонг  продължават да бъдат избивани.

"Фактите показват, че много хора са умрели по ужасяващ начин, без да има причина за това“, обяснява бившият прокурор Джефри Ница пред Independent.

Фалун Гонг е организация, която Китай забранява преди 20 години, след като 10 хил. души се изправят срещу правителството в Пекин с тих протест. От този ден нататък хиляди членове на групата продължават да бъдат арестувани, а според независимите организации, именно те са основния източник на органи.

Не се знае до каква степен мюсюлманското малцинство на уйгурите също са засегнати от принудителното събиране на органи, но според съда, те са уязвими и лесно могат да бъдат използвани като „банка за органи“.

Според законите в Китай, даряването на органи трябва да е доброволно и без заплащане. Но според доклада, "принудителното събиране на органи се е извършвало от организации или хора, подкрепени от държавата“.

От  The China Tribunal са убедени, че констатациите им са „показателни“, за това, че има геноцид и препоръчват международните органи да разследват случая по-задълбочено.

Коментари Напиши коментар

33

Росица

преди 2 години

Следя активно случващото се с Фалун Гонг в Китай от 7-8 години. Шокирана съм е малко казана от зверствата на които китайската комунистическа партия е готова и ПРИЛАГА , за да демонстрира власт. ККП тотално потъпква моралните и духовни ценности в една от най-древните цивилизации. Мисля, че е човешка отговорност да заемем позиция на изобличаване и осъждане действията на партията. Ето една независима бг медия, която представя обективни факти по въпроса falun-bg.info

32

Анонимен

преди 2 години

В китай- органи, в корея ядат бебета, путин пие кръв, мадуро прави секс с табуретки, фидел кастро е мaнаф, кадафи е терорист, садам има химическо оръжие, асад и той има... Само в сащ, израел и саудитска арабия са "арабии" и всичко е демократично. Ама те са от нашите .Поздрави,агент Голдбърг"Отворено общество"

31

Анонимен

преди 2 години

"Имам познати китайци които ми казват така"Аз пък имам познати, които си имат работа с китайци. Цитат "Китаеца е г а д неземна, може цял живот да ти се прави на приятел, а да те лъже в очите без проблем".Така че най добре не вярвайте много-много нито на едните, нито на другите.