Снимка: Reuters, архив

Видео 18.06.2019

Ердоган иска Истанбул - икономическото сърце на Турция

Кандидатите за кмет на Истанбул се сблъскаха в неделя в исторически 3-часов телевизионен дебат. В него участваха кандидатът на управляващата "Партия на справедливостта и развитието" Бинали Йълдъръм и неговият конкурент - Екрем Имамоглу от опозиционната "Народнорепубликанска партия".
Още по темата
Кой ще седне на кметския стол? Темата коментира бившият генерален консул в Одрин Георги Димов.

"Няма значение кой ще бъде избран, по-важен е Общинският съвет", посочи Димов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му е много важно Ердоган да спечели Истанбул, който е "икономическото сърце на Турция". А там се произвежда над 30% от брутния вътрешен продукт.

"На дебата на кандидатите за кмет по телевизията не видях нищо съществено и не вярвам той да окаже кой знае какво влияние", отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

Според него кандидатът на опозицията е бил много по-искрен.

По темата за строежа на завод на Volkswagen, Димов е на мнение, че дали ще се строи в България или Турция, зависи от това дали Ердоган ще спечели или загуби предстоящите избори.

Коментари Напиши коментар

24

ДА

преди 3 седмици

Тоя НЕТурчин време е вече да си ходи от Турция или с ритник или с обесване . Истанбул с 20 милиона население гледа в ръцете на една кукла която конци дърпат от САЩ. От къде на къде ще анулираш кметските избори в Истанбул като казваш че бюлетините са крадени? Всяка втора негова дума е лъжа. Но не е виновен той виновни са тези които още гласуват за тоя лъжец.

23

999

преди 3 седмици

СЪЩО ГЛЕДАХ ДЕБАТА - ТА ОБРЪЩЕНИЕ ДО ГОСТЪТ НА ТВ,то -ЯВНО ГОВОРЯ ПО ДОБРЕ ТУРСКИ ОТ ТЕБ. ЛИДЕРА НА ОПОЗИЦИЯТА ИЗОБЩЕ НЕ БЕШЕ ИСКРЕН,ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗА ЧЕ ЛЪЖЕ - А ДНЕС ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ В ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ЗАПИСИ НА ТАЙНАТА МУ СРЕЩА С *** НА ПРЕДАВАНЕТО З ДЕНА ПРЕДИ ТОВА!
НЕУМОРНИ СТЕ ДА ПРАВИТЕ РЕКЛАМА НА ОПОЗИЦИЯТА!!!!
МА ТЯ ТАЗИ ОПОЗИЦИЯ НЕ Е ЕРДОГАН, С КОГОТО ЗАПЛАШВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
ТАЗИ ОПОЗИЦИЯ Е ОНАЗИ, КОЯТО УТРЕ СПОРЕД ВАСИЕТИТЕ НА АТАТЮРК ЩЕ ОБЯВИ БЪЛГАРИЯ ЗА ВИЛАЕТ!!

22

999

преди 3 седмици

До Марко Поло

САМО КАТО ТИ ПРОЧЕТАХ КОМЕНТАРА МИ СТАНА ЯСНО - ЧЕ ИЗОБЩЕ НЕ СИ ХОДИЛ В ТУРЦИЯ! ЗАЩОТО ДНЕС ДИАРБЕКИР МОЖЕ ДА ГО СРАВНЯВАШ СЪС СОФИЯ!!! ЗА 20Г.УПРАВЛЕНИЕ НА ЕРДОГАН ЗНАЕШ ЛИ КАКВО СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ ТОЧНО ОНЕЗИ МЕСТА КОИТО ВИЕ КАЗВАТЕ ЧЕ УЖ СА УЖАСНИ!
ДР.ИНТЕРЕСНО - АНАДОЛА,Е КАЗА НА ТУРСКИ,НА БЪЛГАРСКИ СЕ КАЗВА МАЛА АЗИЯ!ТА 97% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ТУРЦИЯ СА В МАЛА АЗИЯ!
АКО ТЪРСИШ МИЗЕРИЯ ПРОСТОТИЯ И РОМИ - ИДИ ВИЖ В КОТЕЛ,ЯМБОЛ И ПРЕДГРАДИЯТА НА СОФИЯ!!!!!