Снимки: Reuters

Продажбите на Huawei се сринаха с 40% след като компанията бе вкарана в черния списък на САЩ.  Изпълнителният директор на технологичния гигант Рен Женгфей заяви, че продажбите през следващите няколко години ще са с близо 30 милиарда долара по-малко от очакваното.

"През следващите две години се очаква продажбите ни да са с около 30 милиарда долара по-малко от  прогнозирането. Така че очакваме приходите от тази и следващата година да са около 100 милиарда добара“, обясни  Рен Женгфей. Той сравни кризата в Huawei с лошо повреден самолет и изрази недоумението си от това, защо президентът Тръмп е взел толкова крайни мерки срещу компанията му.

САЩ полагат сериозни усилия да извадят Китай и Huawei от състезанието за създаването на супербързия 5G интернет. Въпреки това, компанията продължава да е най-важния доставчик на части за останалите технологични индустрии, което принуди бизнеса да предупреди, че мерките на Тръмп могат само да доведат до милиарди долари загуба, дори и за американските компании.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase