Снимка: CNN

Муртажа Куеририс, който властите в Саудитска Арабия искаха да разпънат на кръст, бе пощаден. Смъртната му присъда бе отменена, но 18-годишното момче бе осъдено на 12 години в затвор, съобщава CNN.

Още по темата

Момчето може да бъде освободено още през 2022 година. Той е зад решетките от 13-годишен, а в присъдата му ще бъдат включени и годините, през които е бил в затвора. През последните 4 години навярно ще му бъде наложена пробация и така на Муртажа Куеририс му остават само още 3 години в тъмницата.

Решението дойде след като CNN направи публична историята на момчето, което е арестувано от властите като опозиционер на правителството. Според тях то е станало част от "терористична организация", стреляло е по полицията и е хвърляло "Коктейли Молотов" по полицейските участъци. Интересното е, че тези тежки престъпления, то е извършило на крехките 10 години.

От организацията "Амнести Интернешънъл" изразиха своето облекчение в Twitter: "Толкова се радваме, че Саудитска Арабия потвърди, че Муртажа Куеририс няма да бъде осъден на смърт!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase