Снимка: Reuters

Над 400 000 души се събраха и танцуваха тази година на "Парада на дъгата" във Виена в подкрепа на ЛГБТ общността и израз на протест срещу сексуалната дискриминация, съобщиха организаторите, цитирани от ДПА.

Участниците, със сложно декорирани шапки, рокли с пайети, пера или разголени, развяваха знамена с цветовете на дъгата.

Полицията не направи официална оценка на броя на множеството, сред което бяха австрийската транссексуална поп певица Кончита Вурст, както и водещи политически фигури от средите на социалдемократите, либералите и зелените.

Президентът Александър ван дер Белен и еврокомисарят за правосъдието Вера Йоурова се очаква да изнесат речи при закриването на събитието.

"Парадът на дъгата" тази година е част от ежегоден ЛГБТ фестивал, който всяка година се провежда в различен европейски град.

(БТА)

Коментари Напиши коментар

93

Многуми Сейбе

преди 1 месец

Много паараз , ве

92

минчо

преди 1 месец

те немци ,австреийци са им промили мозъците заради еврейте -седят и си траят ама другите където ги допускат тези същества незнам какви са -по принцип е хубаво да има много много мниого левичари-повече женички за нас нормалните-ама те много бе хахахаах

91

Анонимен

преди 1 месец

Лезбийките в действителност са отвратителни същества. Първо - гнусни са. Второ, това са личностите с най - целеустремен дискриминационен начин на мислене, като дискриминацията е на сексуална основа. Ако са в образователната система и видят надарено с ум и чар момче веднага се опитват да го направят гей и ако не успеят започват тормоз по всички възможни направления. Гнусни същества са. Затвор трябва за тях. За тези в образованието, имам в предвид. Или в медицината или в държавните структури.