Снимка: pixabay.com

За седем дни, от 3-9 юни, при операция срещу употребата на алкохол и наркотици на "Пътна полиция" са проверени повече от 20 хил. шофьори. При малко над 200 от тях е установена употреба на алкохол и в около 50 е установена употреба на наркотици. Това стана ясно на брифинг във връзка с резултатите от операцията.

Инспектор Илия Георгиев от "Пътна полиция" изнесе данни, че по време на акцията са били установени и 300 случая на водачи шофиращи без застраховка "Гражданска отговорност", на около 500 водача са отнети шофьорските книжки, поради незаплатени в срок глоби.

Освен това са връчени около 3100 електронни фиша на водачи и близо 300 на пътници в превозните средства.

"Пътна полиция" е установила и девет души обявени за издирване по време на акцията.

Предвижда се подобни проверки да се извършват през цялата година, като акцентът ще е в по-големите градове и курортни комплекси.

Коментари Напиши коментар

3

БабъАнифеотКурудере

преди 1 седмица

Сакън ора... Де ТОЗ кисмет дъ ми даят да дуам..... Цццц, баби... Ццццц...

2

Рояка

преди 1 седмица

Това са потенциалните убийци по българските пътища.Има ли правителство което да спре тази нарастваща заплата и правосъдие, което да внася респект с присъдите си. От ден на ден се увеличават пияните и дрогирани. Жертвите по пътищата нарастват!!!

1

Анонимен

преди 1 седмица

Колко от спипаните пияни и дрогирани са полюцинери, или други подобни мърлячи на държавна хранилка, явяващи се основен генератор на престъпност?