Общ преглед
Специализирана прокуратура ръководи разследване за пране на пари във връзка с продажбата на акции от приватизираното и след това продадено предприятие "Каолин" и това е причината за претърсването на офиса на "Алфа финанс холдинг", който се намира в сграда близо до Народното събрание.

Това обясни шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров, час след като влезе в бизнесцентъра, цитиран от "24 часа“.

Още по темата
Иззети са документи на свързваната с Иво Прокопиев фирма, проверяват се и други бизнесдейности, включително и издателската.

Претърсването е след разрешение на спецсъда.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

#КОЙ разчиства неудобните.

8

Анонимен

преди 3 години

Кръга "прокопиев" от няколко години е на мушка. Пазят го определени кръгове в САЩ, но с Тръмп, нещата вече не са същите.Очаквам намаляване на финансирането и още по сериозен натиск да се приберат където им е мястото.Много народ се храни по тази линия, но свиквайте. Когато си свикнал да си слуга на богат господар, ще си намериш място при новия, който ще разпределя други пари. Нищо лично, просто бизнес. Това е кредото на менторите му. Съжалявам тези които си повярваха, и изгориха всички мостове.

7

Свободна Европа

преди 3 години

Мда, неудобните олигарси трябва да се мачкат...Къде сте бе гербави тролове, да кажете дали и Прокопиев е "комунист", при положение че вестниците му са най-прозападно настроените в цяла България и истински бастиони на демокрацията през 20 - те години преход и 10 - те години нов гербав комунизъм???Иначе Пеевски, Гергов и там подобни са света вода ненапита