Снимка: Булфото

Първият вицепрезидент на БФС и отговорник за националните отбори Йордан Лечков обяви, че футболната ни централа няма абсолютно никаква вина за слабите резултати на националите ни и за загубата с 2:3 от Косово насред София. Той смята, че БФС не носи отговорност за лошото състояние на националния отбор и не разбира защо му се задават подобни въпроси.

Още по темата
“Виждате реалността каква е. От отбора на Косово колко от титулярите играят в чужбина, играят всеки мач, всеки ден тренират. Мисля, че по-добре от мен знаете тези неща и ние трябва да бъдем реалисти. Аз не търся вина в никого. Това е реалността, какво значи да се примиряваме? Вече десет години говоря едно и също. Отново заставам пред вас, това не е геройство. Трябва да си видим вътрешното първенство, кой къде играе, какво правим", посочи бившият халф.

Косово се изгаври с България насред София

"Всеки има мнение, дърпате ме за езика. Всички знаем каква е реалността. Футболът е такава игра, при 2:1 се радвахме всички. Ако играеш всяка сряда и събота, бориш се за Шампионска лига, за Лига Европа, за купата на страната, тогава ще изглеждаме по-добре. Нашето поколение всички играехме в чужбина. И тогава бяхме малка страна. Сега още по-малка страна от нас игра по-добрият футбол и заслужено спечели. Това е реалността", заяви Лечков.

Той бе категоричен, че не вижда какви забележки може да има към ролята на футболния съюз в кризата с националния отбор. "Какви забележки имате към ръководството? Българския футбол не зависи само от ръководството на футболния съюз. Това са футболни клубове, вътрешно първенство, не искам да се повтарям. Това не е роля на футболния съюз да изкарва футболисти. Това е ежедневна работа на клубовете, те са частни. Имам син, който и той не иска да спортува. Тези хора, които косовари се водят, са родени в Германия, в Швеция. Днес ни вкара гол вторият най-добър голмайстор в Турция", заяви още Лечков.

"Писна ми аз да нося само негативи. Никой не сме карали на сила да идва или да си тръгва. Дали сме възможност на всеки да развие философията си, да си вика футболистите. Как мога да говоря от името на футболистите. В Косово, които ни надиграха категорично, тяхната федерация не е седнала да казва как да играят. Аз съм тръгнал от Сливен и знам колко съм се борил да стигна до националния отбор. Знам каква тежест има това нещо. Ако човек не го осъзнава, не е проблемът в това", заяви още Лечков.

Какво още каза той четете в Gol.bg

Коментари Напиши коментар

66

Психодиспансер

преди 1 седмица

Има си хас да има вина. Лечков как да има ве бате, кой ще дава на по 100 лв легло ден на хотела ти за юношески лагери ?!

65

Кети

преди 1 седмица

Абе няма ли кой да ги изхвърли тези лапачи, нямали вина,заради тях нямаме футбол, само ядат и пият и нищо не правят тези ***. Оставка!!!

64

Анонимен

преди 1 седмица

Ми прав е.
В нац. отбор играят вашите кеуемета - вие не сте ги възпитали да играят борбено и да пазят честта си.
Както ги подритват във футбола, така че са уекета и в живота.