Снимки: Reuters

След драмата, която се разигра на пистата в Канада, пилотът на Ферари Себастиан Фетел заяви, че вече не обича спорта така, както в началото.

Фетел бе обвинен в опасно шофиране и макар че завърши първи, на върха на почитната стълбичка се качи Люис Хамълтън. Германецът бе наказан с пет секунди, тъй като изгуби контрол над колата си, попадна в тревната площ, а връщайки се на пистата, принуди британеца да натисне спирачки. Хамилтън се оплака, Фетел бе наказан, а яростта му остана нескрита.

"Това не е спортът, в който се влюбих. Всички звучим като адвокати. Няма нищо спортсменско. Аз съм пурист. Обичам да се връщам назад, да гледам старите коли, старите шофьори. Чест е, когато имам възможността да се срещна с тях и да си поговорим. Те са герои. Би ми се искало да се състезавам в тяхното време, а не сега. Не става дума само за това решение, но и за много други преди“, каза Фетел, който в знак на протест, не паркира болида си до други два, а после премести табелата "Номер 1“ на мястото, където трябваше да е неговата кола. "Номер 2“ остави пред болида на Хамилтън.

"Има един официален език и това е грешно. Трябва да казваме това, което мислим, а не го правим. Просто... не ми харесва в какво се е превърнал спорта сега“, допълни Фетел. Той обясни защо това, което е сторил, не е проблем.

"Трябваше да се върна обратно на пистата, а Люис да реагира. Но нали това е да се състезаваш? Много от старите шофьори във "Формула 1“ и хората, които идват да ни гледат, ще се съгласят с мен. Това днес ме наранява, не само защото се отразява на моя статут в спорта, но и защото е част от по-голям проблем.“

Бившият пилот от Великобритания, Найджъл Менсъл, който става шампион през 1992 година  застава зад германеца.

"Срамно е. - пише той в своя профил в Twitter. - Нямаше нищо забавно в това, да гледам това състезание. Двама шампиони, които карат брилянтно, приключиха с фалшив резултат. Какво трябваше да направи Себ? Това е лудост! Колата излезе от строя... в този момент, той вече беше пътник.“

Хамилтън бе освиркван на подиума от огромния контингент фенове на Ферари, ядосани на наказанието. Фетел беснееше по радиото и отказваше да празнува на подиума. Въпреки всичко се качи, с физиономията на човек, който не иска точно сега да е пред публика.

"Всичко, което мога да кажа е, че не аз съм взел това решение. Не знам защо ме освиркват“, спокойно каза Хамилтън.

Коментари Напиши коментар

21

Пропов

преди 1 седмица

Няма истински надъхан спортист, който да даде без битка първото място, да се дръпне и даде път. След всички усилия, подготовка и не само твойте, а и на екипа зад теб. Няма как да се откажеш заради една грешка. Не става дума дали е честно или не. Става дума за хъс, адреналин, целеустременост, страст, лудост... Това прави спорта вълнуващ. Ама напоследък Ф1 мноого омекна и заприлича на предизборна кампания. Победителят е предизвестен, всички знаят как е спечелил. И остава едно шушукане под масата.

20

Анонимен

преди 1 седмица

До Митко Банцера

Говориш глупости.ФИА никога не е толерирала Михаел. Но се вижда, че маФИА толерира *** *** хамилтън с мерцедес и то е учевадно не просто учевидно.

19

Митко Банцера

преди 1 седмица

Не може да тръгнеш през тревата за директен сблъсък с друг състезател на пистата и после да се сърдиш че те наказват за това. Германчето е лигльо като един друг немец - пилето, за когото специално правеха промени в правилата на спорта, за да не би случайно да загуби някое състезание. И тоя ще ми говори за мъжки спорт. Мъжко е като си допуснал грешка да не повличаш и другите с теб. Намали газта и внимателно излез на пистата, не ми се прави на пират с таран и после да обвиняваш другите.