Снимка: архив, БулФото

Минимално намаление на цената на природния газ от 1 юли предлага "Булгаргаз".

Още по темата

Газовият доставчик предлага на КЕВР да утвърди цена за трето тримесечие в размер 44,90 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Спрямо настоящата тя е по-ниска с 0,6% или 0,27 лв./MWh.

Предложената по-ниска продажна цена на природния газ за третото тримесечие се дължи на договорените от "Булгаргаз" алтернативни доставки на по-ниски цени, в сравнение с тази по дългосрочния договор с основния доставчик, посочват от компанията.

Наскоро стана ясно, че имаме договор за закупуване на втечнен газ от Америка през терминал от Гърция на конкурентна цена и по-изгодна от тръбния газ, който получаваме от Русия от "Газпром".

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 седмица

Американските танкери доставящи втечнен природен газ, всъщност транспортират руско синьо гориво.
Втечненият газ, който транспортират американските доставчици обаче те не купуват в САЩ, а в Русия, на пристанището Уст-Луга.

19

Анонимен

преди 1 седмица

Sega e momenta da slojim vatre bg partiina kradliva adminisracia i kioravite prokutori i sadii na toplichko v gazovite eftinki kameri....

18

ИСТИНА

преди 1 седмица

НЯМА ДА ИСКАМЕ ПО-ЕВТИН ГАЗ ОТ РУСИЯ , АМИ АКО СТАНЕ ПО МАЛКО ОТ ДОНЧОВОТО ПРЕДЛАГАНЕ КАКВО ПРАВИМ ТОГАВА...... А ПО-НИСКА ЦЕНА СА ПО НИСКИ АКЦИЗИ И ДДС
А СЪС КАКВО ЩЕ ПЪЛНИМ ХАЗНАТА ТОВА СА ДАНЪЦИ КОИТО НИКОГА НЕ СЕ ОБЯВЯВАТ ...И ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО СИЛНО ЖЕЛАЕ