Снимки: Reuters

Адвокатът на жената, обвинила бразилския футболист Неймар в изнасилване заяви, че най-вероятно ще се откаже от случая тъй като клиентката му нямала достатъчно доказателства.

Данило Гарсиа де Андраде помолил своя клиент Нажия Триндаде, да му предаде всички доказателства по случая, включително пълното видео от втората и среща с Неймар.

Още по темата

Част от клипа вече обикаля социалните мрежи, но оригиналният запис е дълъг 3 минути и според Триндаде, съдържа доказателства, че Неймар я е изнасилил. В частта, която бе публикувана, се чува как жената крещи: "Знаеш ли защо те удрям? Знаеш ли? Защото ме обиди вчера!“ Не се знае обаче, какво се случва през останалите минути.
Ала се оказва, че Триндаде също не притежава пълния запис. Той се намирал на таблета й, който по някаква случайност бил откраднат от дома й в Бразилия. Собствениците на сградата, в която моделката живее, обаче твърдят, че не е имало влизане с взлом в апартамента й.

Ако полицията докаже, че не е имало обир, то адвокатът й ще се откаже от случая. 

"Отношенията между адвокат и клиент винаги се основават на вяра. Ако тя не съществува, няма смисъл да остана“, казва Данило Гарсиа де Андраде пред бразилските медии. Той също заяви, че е поставил на Триндаде краен срок, в който да му предостави всички доказателства по случая, които притежава.

Моделката твърди, че има снимки, които доказват случилото се, както и разговори с приятелка в WhatsApp, на които разказва преживяното. По думите й, тези доказателства са в сейф и тя не ги е показала на никого, дори и на адвоката си.

Това ще е вторият адвокат, който ще изостави Триндаде в битката. Първият се отказва от случая, защото първоначално обвиненията трябвало да бъдат за "агресия“ и "физическо насилие“ от страна на Неймар, а не изнасилване. В свое интервю, моделката ги обвини в "предубеденост“, защото "не й вярват напълно“.
Неймар категорично отказва обвиненията. За разлика от Триндаде обаче, той има доказателства, които включват WhatsApp разговори с нея, които доказват, че секса между тях е бил по взаимно съгласие, както и интимни фотографии на моделката.

Полицията разследва дали Неймар е виновен, че е публикувал голите й снимки без нейното съгласие, но футболистът е категоричен, че е трябвало да го направи, за да докаже, че нищо не се е случило.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase