Снимка: Reuters

Чудите се къде да отидете на почивка? НАСА обяви, че от следващата година ще започне да изпраща туристи в Космоса. Разбира се, не прекалено далеч - само до Международната космическа станция.

Планът включва да бъде създадена "плаваща лаборатория", която да може да приеме първите "частни астронавти", а след това и посетителите, възползвали се от комерсиалните компании, които също развиват своя космически туризъм. През 2020 г. от НАСА планират да направят първата крачка, а останалите компании да ги последват. Те се надяват, че с това ще накарат частната индустрия да развие технологиите на бъдещето и да им помогне за завръщането на Луната през 2024 година. Тогава, по повърхността на спътника ни, не просто ще се разходи първият човек от десетилетия насам, но и първата жена.

НАСА също така цели да създаде и частен кораб, който да се носи над Земята и да послужи като дом на желаещите да пътуват в Космоса.

Туристите, които НАСА нарича "частни астронавти", ще могат да останат на Международната космическа станция до 30 дни, но това не означава, че ще си почиват. Те трябва да изпълняват маркетингова или рекламна мисия.

Всяка година ще има две пътешествия до Космоса. Те ще се финансират частно. Туристите все пак ще трябва да преминат здравните прегледи на НАСА преди да получат разрешение да летят в Космоса.

Коментари Напиши коментар

12

Засега се въздържам

преди 1 седмица

35000 долара на вечер не чак толкова много - все пак всеки уважаващ себе си бизнесмен може да осигури подобна почивка за семейството си. Проблема е, че билета до МКС е около 60 милиона.

11

Анонимен

преди 1 седмица

Вай, вай, вай..........че то краварите, след катастрофата с Челинджера, нямат двигатели все още, които да изтрелват хора! Нали този мошенник илон мъск щеше да направи такъв още преди 5 години??? Дрън-дрън-дрън..........ПАК ще дрънчат пари и ще мамят "инвеститори"! До следващата лъжа де!

10

Цецо Мен

преди 1 седмица

Голяма почивка ще е...