Снимки: Reuters

След като подмяната на софтуера на приземените Boeing 737 MAX 8 започна, от компанията откриха нов проблем.

Според нея, някои от моделите 737, включително и MAX 8 може да имат неизправни части в крилата си.

Още по темата

Докато се опитва да върне най-популярния си и най-важен самолет във въздуха, Boeing се свързали с авиокомпаниите, които използват машината им. Компанията ги помолила да проверят сглобките на планката на самолетите Max и NG. Серията 737 NG включва моделите 737-600, -700, -800 и -900.

Някои от аеродинамичните крилца, които се намират в началото на крилото, са били произведени некачествено от подизпълнителите и трябва да бъдат подменени. Лошото е, че Boeing не могат да открият серийните номера на самолетите, които са с дефектните крилца. Те съветват авиокомпаниите да ги подменят, преди да използват отново самолетите. Частите не просто могат да се повредят перманентно, но и да се счупят по време на полет, а това може да доведе до сериозни проблеми с машината.

От Boeing откриват проблема в петък, след среща с един от доставчиците на части. Те забелязват, че някои от тях не са обработени топлинно, което може да представлява проблем за сигурността.

148 е броят на дефектните части, а според Boeing, поне 20 самолета от серията MAX и 21 от NG са засегнати. Още 133 Ngs трябва да бъдат проверени.

По думите на Boeing и FAA, до сега няма инциденти свързани с дефектните части, а проблемът ще се оправи за няколко дни.

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 седмици

С поддоставчици от Китай, с програми за "diversity" в Бойнг, компанията не й остава много дълъг живот. САЩ си закриха високотехнологичните линии и ги изнесоха. Тръмп каквито и тарифи да налага, те няма да се върнат. Това е мечтата на глобалистите - всичко да се прави в Китай с престъпно качество и без данъци, във вашите страни да нямате повече технологични производства и да зависите от внос, контролиран от разни ... богоизбрани. Честито на Бойнг. Скоро ще се случи и на други. Неизбежно е.

33

Хахахахахаха

преди 2 седмици

AZAL Азербайджан върнаха на краварите 10 кошници 737 Макс за 1 милиард долара.

Само ние останахме да купуваме военните таралясници на боинг Ф16 на баснословни цени за баснословен летящ боклyк!

32

Анонимен

преди 2 седмици

До Анонимен 25

Ту 144 на какво е копие? Мххм

Кой копира допотопни технологии? Хаити? Руснаците имат донякъде адекватни военни технологии, а ходят боси...