Снимка: Gol.bg

Кой е новият световен шампион Анди Руис - младши, който детронира Антъни Джошуа в Медисън Скуеър Гардън и спечели трите световни титли на британеца?

Още по темата

29-годишният боксьор е малко познато име за средностатистическия зрител, а дори и за някои от феновете в бокса.

Роден е през 1989 година в Империъл Вали, Калифорния, но родителите му са мексиканци и той защитава гордо тяхната родина. През кариерата си на професионалист има на сметката си 34 мача, като от тях е спечелил 33 и е загубил срещу Джоузеф Паркър след съдийско решение през 2016 година.

Тогава двамата се срещнаха в Нова Зеландия в спор за световната титла на WBO, която днес Руис успя да спечели, след като детронира Ей Джей.

Без съмнение победата му над британеца е най-голямата сензация в световния бокс дори през този век, след като никой не даваше шансове на 121-килограмовия боксьор да се противопостави на мощния англичанин.

По време на аматьорската си кариера Анди е записал 105 победи и само 5 загуби под ръководството на кубинския треньор Фернандо Ферер. Той започва да се боксира професионално преди точно 10 години и като цяло е далече от звездите в САЩ.

Не е популярен като Дионтей Уайлдър, който е считан за голямата звезда на бокса на американска земя, но пък след трите спечелени титли със сигурност славата му ще нарасне лавинообразно и ще се утвърди поне за кратко като голямата звезда на тежката категория.

Като малък Руис-младши се е сбивал с полицай, а освен това е рекламно лице на Сникерс, шоколадовите десерти. Храната е голямата му страст и преди няколко години е бил още по-тежък, но все пак успява да отслабне.

Още спортни новини четете в Gol.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase