Снимка: Reuters

Space X успа да събере финансиране от близо 1 млн. долара само за шест месеца. Средствата ще се използват за новия амбициозен проект на Мъск, който иска да разработи високоскоростна интернет услуга, като използва сателитна мрежа, способна да излъчва сигнал от Космоса, съобщава Ройтерс.

Компанията е набрала 486,2 млн. долара чрез предлагане на акции, започвайки от декември, и още 535,7 млн. долара чрез предлагане, което започнало през април, сочат подадени документи пред регулаторните органи в петък.

Частната ракетна компания изведе в орбита в четвъртък 60 малки спътника в ниската околоземна орбита, за да бъдат използвани за новата интернет услуга Starlink на Мъск.

Той смята начинанието за важен нов източник на приходи за базираната му в Калифорния компания Space X, като очакванията му са те да достигнат около 3 млрд. долара на година.

Още най-малко 12 ракети със сходен товар трябва да бъдат изстреляни за постигане на постоянно интернет покритие на по-голямата част от света, заяви Мъск. Засега Starlink има разрешение за операции само в САЩ.

Още икономически новини четете на сайта на Investor.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase