Снимка: istock

Всички мечтаем за повече слънце, свежа светлина, зеленина, всичко да цъфти и да ни кара да се чувстваме прекрасно. Да, това е пролетта, но тя също така носи и много неприятни усещания за хората, които страдат от различни видове пролетна алергия. Всички тези чудесни неща, които се случват през пролетта носят на тези хора сълзене, кихане, хрема, кашлица, сърбежи, обриви, постоянна умора.

Оказва се, че не само пролетта е виновна за състоянието ви. Някои неочаквани неща, които правим в ежедневието ви, с които се храним или които носим върху тялото си могат да направят алергията ни още по-тежка. Кои са те?

Дрехите ви

Изкуствените дрехи дразнят кожата и могат да предизвикат реакция, а могат и да усилят симптомите на пролетна алергия. За предпочитане са дрехите от естествени материи, най-вече памук, които помагат на кожата да диша свободно без дразнения.

Освен това дрехите трябва да се перат след всяко обличане в този период, защото по тях полепват невидими полени, влошаващи състоянието на страдащите от алергии.

Някои плодове и зеленчуци

Определени видове плодове и зеленчуци, които се консумират пресни, като ябълките, доматите, целината, имат по повърхността си специфичен протеин, който имунната система може да „обърка“ с полен, което да предизвика реакция от нейна страна.

Консумацията на тези плодове и зеленчуци без тяхната кора помага за намаляване на симптомите. 

Повече по темата може да прочетете тук. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase