Снимка: Dnes.bg

Мъж и жена от Търговище са задържани за лихварство, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Според полицията семейството се занимавало с незаконната дейност в периода 1 януари 2018 г. до 20 май тази година. Установени са в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с незаконна лихварска дейност.

57-годишният мъж и жена на 43 години са извършили финансови сделки - лихварство, без да имат издадено по надлежния ред разрешително за това.

Няколко души са били разпитани в качеството на свидетели. Установено е, че семейството давало парите срещу 50 процента лихва, плюс наказателни лихви при просрочване, допълниха за БТА от полицията.

Двамата са задържани в Районното управление. Мъжът е известен на полицията с извършени от него кражби и хулигански действия. Образувано е досъдебно производство.

Коментари Напиши коментар

6

Anonimen

преди 1 година

Рибата мирише от към главата да почнат от банките с високи лихви

5

Anonimen

преди 1 година

Те банките са същите ама ни липсват закони вместо да подпомогнат хората те ги съдират
Какви права има човека ако може да се нарече така.

4

Анонимен

преди 1 година

Е, сефте. В това бил проблемът - че не е узаконено. А че по принцип узаконеното лихварство не пада много по - долу с лихвите не е проблем, така ли? И това че дерат хората с по две кожи не е от значение?Винаги говорим за нещата по доста изметнат начин.Говорим за глупостите а не за важното. Тези бизнеси са нещо уродливо по принцип, напълно са лишени от човещина. Защото в случая не са важни ползвателите, те са просто средство да си пълниш гушата. и дали е законно или не за тях е все тая.