Снимка: БТА, архив

Жителите на британската столица Лондон са хората, които най-често страдат от чувство за тревожност в Обединеното Кралство, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

При 47 процента от лондончани било диагностицирано това състояние. Със същите показатели се отличавали и жителите на Уелс.

При проведеното проучване сред 2000 души било установено, че хората от британската столица в 35 на сто от случаите се оплаквали от дългата си работна седмица, надвишаваща 50 часа.

А половината от тях доверили, че са страдали от депресия и чувство за тревожност през цялата си кариера. Това не е изненадващо, пише вестникът, тъй като предишни проучвания установиха пряката връзка между претоварения работен график и психичното здраве.

Нещата при лондончани не изглеждат розови.

Въпреки че средно получават по-високи заплати, те биват изяждани от цените на наемите, които са сред най-високите в цяла Европа.

Претоварването в работата и финансовите проблеми неминуемо дават своето отражение върху поданиците на Нейно Величество, живущи в столицата.

Изследването било осъществено от компанията "Иос Сайънтифик".
 

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 месец

Надник започващ от £140 е ок, ако вземаш по-малко обезмисля живота ти в Лондон. Високите цени на транспорта и наемите те събарят, а и храната поскъпна драстично. Това са моите наблюдения, живея от около 20 год. тук.

24

Вангу

преди 1 месец

Статията е подвеждаща.Не е вярно това

23

Анонимен

преди 1 месец

От 7 год. живея в Лондон и това което прочетох в статията нищо не е вярно. Измислена е. По скоро преди 7 год. когато живях в София заплатата ми не стигаше за нищо като платя наема и консумативите и за храна почти не оставаха. Предполагам, че и сега е така в София. Не съжелявам, че напуснах България и нямам намерение да се връщам.