Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо се срещна с руския външен министър Сергей Лавров. По време на срещата те влязоха в открит спор по редица теми – от Венецуела, до Украйна.

Още по темата
"И двамата си говореха за техни лични теми. Не се видя да коментират нещо заедно. Бяха диаметрално различни. Сергей Лавров каза, че няма намеса в изборите на САЩ. Знакът от тази среща е, че не са намерили общ език. Смисълът от тази среща ще го разберем след време. Тръмп се обади на Путин. Вероятно това е била основната тема – срещата на Путин с Тръмп", коментира експертът по международна сигурност Димитър Гърдев.

Лавров и Помпейо разговаряха за нормализиране на отношенията

Според него вече няма заплаха да се иска импийчмънт за Тръмп. "Тези две държави носят отговорност за международната политическа стабилност. Те притежават 92% от ядрените сили в света. В кабинета на Тръмп се вижда опит за затопляне на взаимоотношенията с Русия", отбеляза гостът на "Денят ON AIR".

Гърдев подчерта пред Bulgaria ON AIR, че ако се конфронтират, и двете държави могат да разположат ракетни установки на територията на Европа. "Старият континент ще бъде най-потърпевш", заяви той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase