Снимка: Reuters

16-годишно момиче от Малайзия се самоуби, след като постна запитване в Instagram дали трябва да умре. 69% от гласуващите казали „Да“, съобщи Guardian.

Момичето постнало анкета във своята история в Instagram: “Много важно, помогнете ми да избера: умирам/живея“. След като повечето хора отговорили с първата опция, момичето се самоубило.

Смъртта на тийнейджърката подтикна адвокат да посочи като виновни в съучастие всички, гласували тя да отнеме живота си. „Тъй като опитите за самоубийство са незаконни в страната, поощряването на тази дейност също трябва да е“, каза той.

Според него подкрепата на интернет потребителите е имала истинско влияние върху решението на момичето.

От приложението призоваха всички техни потребители да се свържат с властите, ако забележат подобен тип постове, които излагат на риск безопасността на хората.

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 година

Като вкъщи не ги учат, че живота не е интернет и лайкове ще се самоубиват. Повечето майки дават на децата си смартфони след като са проходили, за да не се занимават с тях после четем такива статии... Награда на Дарвин

32

Анонимен

преди 1 година

:(

31

гост

преди 1 година

кво се чудите единственото логично обяснение е, че човека е дефектен вид:)) и всичко което правим е с цел да не мислим много над този проблем:)))