Снимка: Reuters

Днес преди обед, Петър /64 г./, от сливенското село Трапоклово, е прострелял жена си Радостина и своя съсед Любен /58 г./ със законно притежавана ловна пушка, след което се е самоубил, съобщиха на пресконференция в Областната дирекция на МВР в Сливен, цитирани от БТА.

64-годишен мъж простреля жена си и съселянин

Директорът на ОДМВР - Сливен старши комисар Димитър Величков и окръжният прокурор Пламен Стефанов информираха на брифинг за действията по разследване, предприети във връзка с престъпленията.

Пламен Стефанов посочи, че са извършени коректно и точно всички първоначални следствени дейсвия, разпитани са свидетели, иззети са записи на камери под надзора на Окръжна прокуратура Сливен. Образувано е досъдебно произвадсто.

Петър и Радостина били вдовци и живеели на семейни начала от около 2 години. След Великден тя го напуснала и се прибрала в родния си град Стралджа. Не се знае мотивът за опита за убийство дали е имуществен или емоционален.

По-късно Петър е направил опит да убие съседа си в Трапоклово, след което се е самоубил в двора на къщата си. "Имаме свидетели по всички случаи, че това е извършителят на деянието. На базата на свидетелските показания ние работим по различните версии за престъплението", поясни комисар Димитър Величков

Петър е имал близо 8 години вражда със съседа си Любен /58 г./за домашни животни и други съмнения за напакостяване. "Между двата случая няма връзка, след като е прострелял жената, вероятно е решил и другия спор да разреши по този начин", уточни Величков.

Жената и мъжът са простреляни в лицето и гърдите. Направени са им операции в областната болница на Сливен. На пресконференцията беше съобщено, че за живота и на двамата има опасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase