Снимка: pixaBay

Родители бяха изправени пред съд в Сидни, след като държали почти 3-годишната си дъщеричка на строга веганска диета, съобщава Daily Mail.

32-годишната майка и 35-годишният баща признали, че от раждането на детето го хранели предимно с овес и оризово мляко. Вследствие на това на 19 месеца детето тежало под 5 кг и изглеждало като 3-месечно.

Детето не можело да седи, да говори, да се преобръща или да се изправя. То дори нямало всички зъби. 

Детето било откарано в болница след припадък през март 2018 г. Тогава установили, че е развило рахит и дегенеративна костна болест, заради която костите на момиченцето станали чупливи. Оказало се също така, че то никога не е било преглеждано или ваксинирано.

Първоначално от болницата уважили желанието на родителите бебето да бъде на веганска диета, но след като майката забранила и соята, защото е пълна с "хормони", подали сигнал в полицията и социалните служби.

Съседите на семейството казаха пред полицията, че дори не знаели за съществуването на детето.

Впоследствие детето било оставено на грижите на приемно семейство.

Бащата се оправда пред съда, че е действал според желанията на своята партньорка, но беше прекъснат от съдия Сара Хъгет, която отбеляза, че мъжът носи вина, че не е забелязал очевидните признаци за нездравословното състояние на дъщеря си.

Състоянието на детето вече се подобрява след 6 месеца под грижите на приемни родители. То е качило 6 килограма, усвоило е пълзенето, вече може да стои, да върви и да казва около 20 думи. Започва да развива здравословен апетит, но сега заради ниския му ръст, теглото му е наднормено.

Родителите на момиченцето ги очакват до 5 години затвор за проявена небрежност към детето си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase