Снимка: Архив, Булфото

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е представил днес пред полицейските служители новия директор на полицията в Габрово.

Още по темата

Старши комисар Борислав Муеров, досегашен началник на отдел "Охранителна полиция" в СДВР, е назначен днес с негова заповед, съобщи тази вечер в Габрово министър Маринов.

По думите му министерството очаква от новия директор на областната дирекция да подобри комуникацията с местната власт, с областната управа, с прокуратурата и с гражданите.

Според министъра социалните проблеми в Габрово, трупани дълго време, няма да могат да се решат веднага само с една оставка или с назначаването на нов директор, но най-важното е да има граждански мир и канали за комуникация, за да няма място за тлеещо напрежение, пише БТА.

Борислав Муеров, който има повече от 36 години стаж в системата на МВР, сменя на директорския пост в Габрово старши комисар Борислав Бончев, който подаде оставка на 12 април, съобщиха от полицията. Припомняме, че до това се стигна след протести и напрежение в града заради побоя над магазинер от роми. Оставката на Бончев дойде веднага, след като бе поискана от премиера Бойко Борисов.

Около 40-50 души се събраха днес на централния площад "Възраждане", но не да протестират, а да участват в подписка, инициирана от екипа на кмета. Засиленото полицейско присъствие в града остава, докато се води диалог с гражданите и напрежението стихне, потвърди министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase