Снимка: Архив, Reuters

Facebook, Instagram и WhatsApp вече функционират нормално, след като няколко часа потребители от цял свят нямаха достъп до тях. 

Още по темата

За проблеми бе съобщено в САЩ, Европа и Сингапур, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес, като се позоваха на специализирания сайт Даундитектър (Downdetector).

Сривът на Фейсбук е започнал в 6.28 ч. източноамериканско време (13.28 ч. българско време). Потребители се оплакваха, че имат проблеми със зареждането на своята страница, с влизането си в социалната мрежа или че изобщо профилът им е недостъпен.

Сривът на Инстаграм е започнал само 5 минути по-късно - в 6.33 ч. източноамериканско време, а проблемите с УотсАп - след още по-малко от половин час - в 6.58 ч. източноамериканско време. Потребители на комуникационното приложение се оплакваха, че не могат да изпращат и получават съобщения или че изобщо не могат да влязат в системата.

Най-много сигнали за проблеми са били подадени във Великобритания, Франция, Италия, Гърция, Чехия и Сингапур, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

АП припомня, че Фейсбук придоби Инстаграм през 2012 г. и УотсАп две години по-късно. Според данни на компанията Фейсбук всеки ден има над 1,52 милиарда активни потребители.

Миналия месец двете социални мрежи и комуникационното приложение преживяха един от най-дългите си сривове, припомня Ройтерс. Тогава потребители по целия свят имаха проблеми с ползването им повече от 24 часа.

От Фейсбук обясниха този срив с промяна в сървърна конфигурация.

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 месеца

Скоро може да няма Фейсбук и Инстаграм!!!
Свикнахте ли, зомбита???

17

Анонимен

преди 2 месеца

Като не ти харесва, не ги ползвай и толкоз...

16

До 10

преди 2 месеца

И аз и аз ... Където има голяма светлина има и голяма сянка ... И не са конспирации ... Просто тая гадост не я включвам повече ...