Снимка: БТА

Младите хора не трябва постоянно да се взират в своите мобилни телефони, призова днес папа Франциск, цитиран от ДПА. "Моля ви, освободете се от своята зависимост от мобилните телефони", каза Светият отец във Ватикана пред ученици от "Висконти" - елитна гимназия в центъра на Рим.

"Сигурно сте чували за трагедията на пристрастяването [. . .], но тази с мобилните телефони е много незабележима", предупреди 82-годишният папа. Франциск призна, че "мобилните телефони са от голяма полза, голям напредък". "Те трябва да се използват и е хубаво, че всеки знае как да ги използва, но когато станеш роб на мобилния си телефон, губиш свободата си", подчерта той.

Франциск прикани юношите и девойките да не се страхуват от тишината, да бъдат сами със себе си; не винаги, защото това не е добре, но да отделят време да бъдат сами със себе си.

През 2017 г. папата се оплака, че по време на литургия се използват мобилни телефони, включително от "много свещеници и епископи", припомня ДПА.

"Моля ви! Литургията не е шоу!", каза тогава Франциск, като отбеляза, че по време на служба свещеникът казва "Издигнете сърцата си", а не "Издигнете мобилните си телефони, за да направите снимка". (БТА)
 

Коментари Напиши коментар

16

А,

преди 3 месеца

Когато станеш пътуващ артист и целуваш краката на ислямските нашественици, предаваш християнството.

15

От далечината на

преди 3 месеца

годините виждам, че ТИШИНАТА и САМОТАТА ЛЕКУВАТ.
( помня неизброимите "приятелки", "ухажори", ГУБЕНЕ на време за разходки и излишни разговори: НЕНУЖНИ).Всичко, което е постигнато: в самота и четене, мислене.
Сега дори внуците, с които ме делят 65-70г. казват: 'истина е, бабо! "
Разбира се, всяка малдеж- с времето си, но давайте си почивка чрез самота, тишина, размисли...
Успех, младежи! Бъдете умни и предвидливи!

14

Анонимен

преди 3 месеца

Абсолютно прав е патата. Но... кой да му чуе призива.