Ансамбълът на България спечели златото в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София.

Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс изиграха много добре композицията си с три обръча и два чифта бухалки и получиха оценка от 24.400 точки, от които 16.500 за трудност и 7.900 за изпълнение.

Грациите показаха страхотни нови трика в жълто за съчетанието си по музика от саундтрака на филма "Най-великият шоумен". Те имаха някои неточности, но получиха много добра оценка.

Вчера българките бяха оценени с 24.950 точки за съчетанието с пет топки и така събраха сбор от 49.350 точки.
Ансамбълът на България се класира и за двата финала утре.

На второ място в многобоя е Италия с 48.200 (24.300 на пет топки и 23.900 на обръчи и бухалки), а на трето - Япония с 46.400 (23.350 на 5 топки и 23.050 на обръчи и бухалки).

В зала "Арена Армеец" присъстват редица легенди на българския спорт, сред които Йорданка Благоева, Нешка Робева, Димитър Бербатов и други.

Световната купа беше открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

На церемонията присъстваха още кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на БФХГ Илиана Раева, Димитър Бербатов, президентът на Техническия комитет към ФИГ Наталия Кузмина, трикратните световни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова, главният съдия Даниела Велчева и други, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase