Снимка: БФВТ

Ромската махала в сливенското село Тополчане не се различава от другите - кални улици, много хора и бедност. Всъщност е различна и всички живеещи там се гордеят и радват за своето "злато". Това е състезателят по вдигане на тежести Божидар Андреев, който се завърна с европейската титла от първенството в Грузия.

Още по темата

22-годишният Божидар се завърна в родното си място и както може да се очаква - вече два дни празненствата не спират.

Най-щастливи са в двете стаички, в които живеят родителите на шампиона и петте му братя. Майка му Гинка не може да скрие радостта си, а самият Божидар иска само едно - тя да му сготви от любимите макарони, разказва bTV.

"Какъвто и да стана, пак ще съм си същия. Чувствам се нормален, като другите. Не мисля, че съм много различен. Доста неща ми костваха трудностите. Докато работиш, няма как да тренираш. За мен беше по-важно да тренирам, за да успея да сбъдна мечтите си", заяви европейският шампион.

След завършване на средното си образование, бъдещият шампион остава без покрив над главата, тъй като няма право на общежитие. Първоначално той живее в малка стаичка до залата, в която тренира, а след това го приютява треньорът му Пламен Братойчев, който не спира да вярва в него. Преди няколко седмици община Варна е осигури на Андреев малък апартамент, в който живее, след множество откази.

"Благодаря на българската държава, но най-вече на моя треньор. България е моята родина, нормално е да я обичам толкова. Всеки иска да живее по правилата и да спазва закона. Живял съм така и все още живея така", завърши шампионът Божидар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase