Снимка: архив "Булфото"

170 кг кокаин с високо качество са били открити в морето край Шабла. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов на старта на днешното правителствено заседание.

Шестте пратки са били обвити в непромокаема материя и със спасителна жилетка, за да не потъват.

Още по темата
Вътрешният министър обясни, че по случая се работи с румънските служби, тъй като и на тяхна територия преди дни са изплували 150 кг кокаин. Маринов уточни, че вероятно става дума за схема на предаване без да е ясно кои са извършителите. По-късно ще бъде дадена и допълнителна информация на брифинг в Каварна, добави МВР шефът.

"Съвместно с румънските колеги заловихме 170 кг кокаин. Такива количества наркотици в света малко се задържат", настоя премиерът.

Той припомни, че преди дни е задържан и повече от тон и половина марихуана. Това опровергавало и твърденията на опозицията, че службите не работят.

"Само преди два дни на митницата пък задържахме над тон и половина марихуана. Така че искам да благодаря на колегите, че активно действат по всички линии. Препращам го към нашите опоненти, които казват, че службите не работят, а същите хора за две години рекордни количества наркотик са задържали по границите", отсече Борисов.

От петък се провежда спецакция в Румъния, след като на техния черноморски бряг бяха намерени пакети с наркотици. 300 полицаи и 14 кораба на бреговата охрана патрулират по брега. В операцията участват хеликоптери и водолази.

Преди два дни на няколко плажа край Констанца изплуваха около 150 килограма кокаин. Румънската полиция призова местните жители да не отварят пакетите, защото наркотикът е с висока концентрация - над 90% и досегът с него може да е опасен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase