Снимка: архив "Булфото"

Българин, изгонен доживот от Гърция заради серия престъпления, бе задържан за кражба и палеж на къща в Камено, съобщиха от Апелативната прокуратура. На 10 април Бургаският районен съд наложи мярка за неотклонение постоянен арест за Йордан В.

Още по темата
На 19 ноември м.г. той проникнал в двуетажна постройка в Камено, разбивайки прозорец. После с отвертка отключил и претарашил стаите.

Крадецът отмъкнал мобилни телефони, техника и инструменти на стойност над 300 лв. Вещите били на трима души, които стопанисвали къщата. След като овършал двуетажната сграда с площ над 120 кв.м той залял с бензин стаите на първия етаж и драснал клечката. Нанесените щети, според държавното обвинение, са за 40 200 лв.

Обвиняемият е задържан благодарение на действията на служителите на Областната полицейска дирекция, коментират от Апелативната прокуратура.

Според наблюдаващия прокурор има достатъчно данни, че Йордан е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Той мотивира тезата си с фактите, че обвиняемият има предходни осъждания за кражби, закана за убийство и противозаконно отнемане на МПС. По делото имало и справка, че Йордан В. е излязъл от затвора през февруари м.г., излежавайки 6-годишна присъда. Той бил осъден в Гърция за кражба, грабеж и незаконно притежаване на оръжие, заради което бил доживотно депортиран от гръцките власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase