Снимка: БТА, архив

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителствата на България, Сърбия, Гърция и Румъния.

С него се създава Инициативен организационен комитет за подаване на съвместни кандидатури за домакинства на Европейското първенство по футбол на УЕФА през 2028 г. и на Световното първенство по футбол на ФИФА през 2030 г.

Идеята за това бе обявена миналата есен от премиера Бойко Борисов след четиристранна среща на високо равнище във Варна.

Още по темата
Инициативният организационен комитет ще се състои от четирима представители на всяка от страните. Освен министрите, отговарящи за спорта или техните представители, като членове той ще включва по едно официално лице от всяка от страните и двама представители от националните футболни асоциации.

Членовете на Инициативния организационен комитет се номинират от участващите страни при подписването на Меморандума за разбирателство, съобщиха от правителствената пресслужба.

Инициативният организационен комитет се ангажира с предварителната подготовка, свързана с подаването на съвместните кандидатури за домакинство на Европейското първенство по футбол на УЕФА през 2028 г. и на Световното първенство по футбол на ФИФА през 2030 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase