Известният български ММА боец Деян Топалски ще бъде част от второто издание на професионалните бойни гала вечери по кикбокс и муай тай SENSHI. На 20 април в зала „Арена Армеец“ 11-кратният ни републикански шампион по кикбокс ще се изправи срещу Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина в среща за Европейската титла на WAKO PRO.

Опонентът на Топалски е сред най-изявeните бойци на Босна Херцеговина, носител е и на Европейска титла. Има зад гърба си десетки медали, като през 2017 година става втори на Световното WAKO първенство, а през 2018 година печели сребро от Континенталното WAKO първенство.

Битката между Топалски и Крънич е само една от ключовите срещи. На 20 април ще се проведе и втори изключително важен двубой – за Световната титла на WAKO PRO, както и много интересна битка по муай тай. Най-добрият български муай тай боец Антон Петров ще се изправи срещу гръка Танасис Кукуфикис.

Световният и европейски шампион за аматьори по муай тай трябваше да се бие с гръцкия си съперник още на първото издание на SENSHI във Варна, но двубоят пропадна заради контузия на българина. Срещата помежду им се очаква да е особено оспорвана. Това ще бъде вторият път, в който двамата ще се изправят един срещу друг. При първия им двубой Антон Петров надделява, което означава, че сега Кукуфикис ще бъде още по-мотивиран за победа.

За пръв път на 20 април ще се връчи и първата по рода си титла "SENSHI". В спор за нея ще се изправят Адриян Димитров и Христо Йорданов. Сблъсъкът между двамата гиганти ще е от тежката категория в стил К1, а двубоят ще е бенифис за Йорданов.

На 20 април предстоят още 4 много атрактивни двубоя по карате киокушин. Те ще се играят по правилата на KWU International Professional League в 3 рунда от по 2 минути - фул контакт карате киокушин с удари в главата.

Очаквайте още подробности за всички срещи на SENSHI 2. Бойният спектакъл ще започне от 19 часа на 20 април (събота). Билетите вече са в продажба и започват от 10 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase