Снимка: pixabay.com

Шуменец, въвлечен в телефонна измама, е предал в полицейското управление в областния град пари, които по-рано взел от възрастна жена от Нови пазар, съобщиха от МВР.

Мъжът, на 42 години, пред полицейските служители в Шумен вчера обяснил, че след като публикувал обява за работа, бил потърсен по телефона от непознат. Той му възложил, срещу заплащане, на 25 март да отиде в град Нови пазар и да чака обаждане.

В следобедните часове на деня го потърсил и му казал, че трябва да вземе документи, които ще му бъдат донесени в централната част на града. Там дошла възрастна жена, която носела черна найлонова торба.

42-годишният мъж взел пратката и с такси се отправил към Шумен. По пътя получил ново обаждане. Било му обяснено, че в пакета има пари, трябвало да вземе от него парична сума за възнаграждение, да заплати на водача на автомобила и да се отправи в посока Русе.

След като разбрал, че пренася пари, мъжът отишъл в полицейското управление в Шумен и доброволно предал сумата от 1672 лева.

По-късно в РУ-Нови пазар 78-годишна жена от града съобщила, че е била заблудена от непознат, който по телефона се представил за полицай и поискал съдействие за задържане на телефонни измамници, а малко по-късно предала 1672 лева, опаковани в черна торба.

Предстои парите да бъдат върнати на възрастната жена.

Започнато е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase