Архив: Булфото

БДЖ ще развива международни линии, които да бъдат използвани до близките балкански столици, каза Григори Григоров, председател на Съвета на директорите на Холдинга на изслушването си в Комисията по транспорт и информационни технологии и съобщения.

"В момента обаче вагоните не могат да бъдат използвани, тъй като са само за вътрешна употреба. Възнамеряваме в най-близко време да започнем процедура по закупуване на нови вагони“, заяви той.

БДЖ планира да инвестира над 64 млн. лв. тази година в ремонти на подвижния състав, каза изпълнителният директор  инж. Никола Василев.

По думите му БДЖ акцентира върху три основни пункта. На първо място е пътникът, осигуряване на възможно най-добри условия за пътуване - удобно, чисто, комфортно. "Второто е да подобрим експлоатационния състав, с който разполагаме и да положим максимални грижи да го ремонтираме, реновираме до такава степен, който да е максимално близка до неговия оригинален вид“, обясни Василев и допълни, че третата точка, върху която се акцентира, са условията на труд в компанията.

Холдингът е в стабилно финансово състояние, за първи път тази година дълговете на "Товарни превози" ще намалеят с 10 млн. лв., допълни Григори Григоров, председател на Съвета на директорите.

За последните три месеца 3000 пътници повече на ден пристигат навреме там, закъдето са тръгнали, каза Григоров.

"През декември средното дневно закъснение е близо 1900 минути, а през март то е вече около 970 минути. Планът докрая на годината е да падне под 500 минути на ден“, обяви той, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase