Снимка: БТА

"Няма да има Брекзит! Брекзит е мъртъв", скандираха около 300 еврофили снощи пред британския парламент и аплодираха отхвърлянето от депутатите на споразумението за развод с Европейския съюз, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

"Това е чудесно, това е още един етап, с който да останем в ЕС", заяви 82-годишната Нина Хаул, която участва в демонстрации под прозорците на Уестминстър "от 14 месеца", при всяка парламентарна сесия за Брекзит.

Противниците на Брекзит бяха окичени със сини и жълти гирлянди, с цветовете на европейското знаме. Те искаха парламентът да отхвърли споразумението, за да може след това да се свика нов референдум с надеждата Великобритания да остане в ЕС.

37-годишната Ема Кнагс бе дошла да защити правото си на свободно движение и заяви: "Цялото ми семейство е облагодетелствано от европейското гражданство. Родителите ми живяха 28 години в Белгия, където съм родена и успях да науча други езици", казва тя.

Други привърженици на оставането в ЕС са обезпокоени за сигурността.

"Допускам, че тероризмът може да се върне във Великобритания, ако има Брекзит", казва 55-годишният ирландец Питър Бенсън, който от 35 години живее във Великобритания.

Пред парламента имаше и няколко десетки привърженици на Брекзит, които също бяха доволни, отбелязва АФП.

"Гласувахме за излизане от ЕС, следователно трябва да излезем от ЕС, нали сме демокрация", казва Сюзън Никълсън, дошла от Йоркшър.
Лондончанката Хариет се надява, че Брекзит ще върне величието на Великобритания, ще промени облика на "свръхнаселения" Лондон и ще накара "някои хора да си заминат", добавя АФП.

Коментари Напиши коментар

16

бай ганю

преди 3 месеца

съдбата на великобритания е да бъде индивидуален играч защото е силна страна с мислещи управници умеещи да разрешават всякакви проблеми и т.н...
за нация като нас е по добре да бъдем част от отбор понеже сме слаби индивидуални играчи но за британците оставането ведин отбор е като да си под възможностите си .
за нас е жалко че силен играч и голям голмайстор като британеца напуска нашия отбор
за британеца обаче това е отваряне на договор за по добра индивидуална изява.

15

Анонимен

преди 3 месеца

По-скоро след две седмици ще излезете от ЕС без сделка. След 2 години и половина не се договорихте, защото очаквахте само ползите от европейския пазар. Сами активирахте излизането си. И да имиграцията в момрнта е най-висока и то от цветни създания от бившите ви колонии. Честито! Показахте на Европа кои сте.

14

Вие нормални ли сте?

преди 3 месеца

На какво се надявате? Англичаните засрамено да се извинят и да целуват краката на европейските джендър бюрократи ли?
Сега вече и 5 референдума да направят резултатът ще е твърд BR Exit!
Англичаните няма да приемат този позорен унизителен шамар от EU , даже това да им струва национална катастрофа.
А и след неминуемата криза след развода, ще си сключат двустранни договори както им харесва и накрая ще излязат по-силни. И пак ще си ходят където си поискат без да се съобразяват с разни евро идиотии.