Снимка: Reuters, архив

Boeing се отказа да представя най-новото попълнение в редиците си - самолета 777 Х, след вчерашната катастрофа в Етиопия. Тържественото представяне на новия самолет на американската компания е отложено, предаде БНР.

Американската компания подчерта, че в момента вниманието е насочено към оказване на подкрепа на Ethiopian Airlines, след като вчера самолет Boeing 737 MAX се разби минути след излитане.

Още по темата

По-рано днес Етиопия и Китай решиха техните самолети Boeing 737 МАКС 8 (Boeing 737 MAX 8) да останат на земята до второ нареждане.

"Въпреки че засега не знаем причините за катастрофата, решихме да спрем полетите на този конкретен модел като допълнителна предпазна мярка", каза говорител на етиопските авиолинии.

Парламентът на Етиопия обяви понеделник за ден на национален траур. Знамената на сгради на ООН и агенции на организацията ще бъдат спуснати наполовина в знак на траур за 19-те служители на световната организация, загинали при вчерашната катастрофа на самолет в Етиопия.

Китай пък преустанови полетите на самолетите Boeing, като забраната влиза в сила от 18 часа местно време.

В момента в Китай оперират около 60 подобни самолета, според китайската агенция "Цайцзин". Според агенцията полетите, които е трябвало да бъдат изпълнени от Boeing 737 MAX ще бъдат заменени с модел 737-800.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase