Юнкер посреща Тереза Мей. Снимка: БТА

Председателят на Европейския парламент Антония Таяни каза, че трябва на всяка цена да се избегне възможността от хаотичен Брекзит и заяви, че ще се срещне късно тази вечер с британския премиер Тереза Мей, за да предаде това послание, съобщи Асошиейтед прес.

Трябва да избегнем излизане на Обединеното кралство без споразумение. Това ще е във вреда на всички европейски граждани, заяви Таяни.

Мей замина за Страсбург, за да се срещне лично с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер в навечерието на насроченото за утре важно гласуване в британския парламент на сделката за излизане на Обединеното кралство от ЕС.

По-късно бе съобщено, че тя ще срещне в Страсбург и с представителя на ЕП за Брекзита Ги Верхофстат, както и с преговарящия за Брекзит на Европейския съюз Мишел Барние.

Според британски вестници само пробив в преговорите би дал шанс на Мей да получи подкрепа за сделката си. Засега се очаква, че ако утре бъде подложена на гласуване, ще бъде отхвърлена с разлика от около 200 гласа, предаде ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase