Зала "Арена Армеец" в София приема този уикенд най-добрите състезатели по шорттрек на Световното първенство, на което страната ни е домакин.

За него у нас ще пристигнат състезатели от повече от 35 държави. Между тях има 10 златни медалисти от последните две зимни олимпиади. Голямата звезда при мъжете е многократният шампион - канадецът Шарл Амлен.

България пък ще бъде представена от шестима състезатели. Това са Зорница Пенчева, Ана Якимова, Лилия Джустрова, Димитър Георгиев, Калоян Ангелов и Катрин Маноилова, която е под въпрос.

Този сезон не стартира добре за нея, след като претърпява няколко контузии, включително счупено стъпало и скъсани сухожилия, които я вадят от леда за повече от месец. Въпреки това тя си е поставила високи цели с оглед на започналия олимпийски цикъл.

Катрин е подкрепяна и от Евгения Раданова и днес неслучайно е най-перспективната ни състезателка в шорттрека.

"Точно преди срещата ми с Евгения Раданова, всъщност аз бях на ръба да се откажа. Осъзнах, че не мога да живея без да прекарам и ден тук и затова потърсих нейната подкпрепа и се радвам, че тя се отзова. Тя е причината поради която продължих", разказа Катрин пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Самата Жени Раданова пък призна, че нейните успехи трудно ще бъдат достигнати, но това не значи, че е неръзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase