Снимка: Булфото

Четирима души, замесени в телефонни измами, бяха задържани след акция на полицията, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич. Те са арестувани на териториите на областите Плевен и Добрич.

На 18 февруари в Първо РУ е получена информация за 84-годишна жена от Добрич, която получила обаждане по домашния си телефон и убедена да "помогне на полицаи в задържането на измамници", тя се приготвила да изхвърли през терасата плик със събраната сума.

В резултат на предприетите бързи действия от полицейските служители, в момент на вземането на 7 500 евро, били задържани 37-годишен варненец, изпратен на домашния адрес като "куриер" и друг 52-годишен жител на морската столица.

По същото време на територията на град Левски служители от ОД МВР-Плевен задържат в лек автомобил двама рецидивисти от Павликени – на 31 г. и 23г., за които е установена съпричастност към извършеното в Добрич престъпление.

В рамките на извършените процесуално-следствени действия са открити веществени доказателства за реализирането на измамата. Четиримата мъже са задържани в полицейския арест до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава.
 

Коментари Напиши коментар

4

магаревъд

преди 2 месеца

мирише на избори...
Купуването на патладжанените гласове няма да е достатъчно за герб.
Трябва и медийни акции да има за електората.... демонстрация на борба с престъпността (напр. телефоните измамници), с корупцията (телковете).
Театъра с кметицата на младост нещо не получи очаквания ефект въпреки последвалата пропаганда и поведението на коментарните тролове. За това трябва нови демонстрации да има.

3

Анонимен

преди 2 месеца

Само за куриери говорят. А Биг Бос?

2

Доктор

преди 2 месеца

Сега имат възможност да възстановят откраднатите и направените разходи с подобаващ труд - имаме да строим пътища и трябват много камъни. Какво стана с " Янчова поляна " ?