Снимка: Булфото

Четирима души, замесени в телефонни измами, бяха задържани след акция на полицията, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич. Те са арестувани на териториите на областите Плевен и Добрич.

На 18 февруари в Първо РУ е получена информация за 84-годишна жена от Добрич, която получила обаждане по домашния си телефон и убедена да "помогне на полицаи в задържането на измамници", тя се приготвила да изхвърли през терасата плик със събраната сума.

В резултат на предприетите бързи действия от полицейските служители, в момент на вземането на 7 500 евро, били задържани 37-годишен варненец, изпратен на домашния адрес като "куриер" и друг 52-годишен жител на морската столица.

По същото време на територията на град Левски служители от ОД МВР-Плевен задържат в лек автомобил двама рецидивисти от Павликени – на 31 г. и 23г., за които е установена съпричастност към извършеното в Добрич престъпление.

В рамките на извършените процесуално-следствени действия са открити веществени доказателства за реализирането на измамата. Четиримата мъже са задържани в полицейския арест до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase