Снимка: Twitter

Голямо руско знаме бе окачено вчера на ремонтно скеле на катедралата в британския град Солсбъри, което предизвика реакции и от двете страни.

"Това е изключително глупава постъпка, която омаловажава личните трагедии и вредата, нанесена на града от миналогодишното безпрецедентно нападение с нервнопаралитично вещество в Солсбъри", каза деканът на катедралата Никълъс Пападопулос.

Руското посолство в Лондон нарече окачването на знамето "провокация" и "още един нескопосан опит да се свърже Русия с печалните събития, станали в Солсбъри през март миналата година, предаде ТАСС.
Знамето беше свалено вчера следобед.

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия едва оцеляха, след като бе направен опит да бъдат отровени с нервнопаралитично вещество в Солсбъри в началото на март 2018 година. Великобритания установи, че покушението е било извършено от агенти на руското военно разузнаване. Русия опроверга тези твърдения.

Двамата заподозрени за нападението дадоха интервю за руската телевизия Ар Ти, в което казаха, че са били в Солсбъи просто като туристи, защото са искали да видят известната катедрала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase