Снимка: SkyNews

Колкото Шамима Бегум иска да се върне във Великобритания за доброто на детето си,  толкова по-трудно го прави, благодарение на изказванията си пред журналистите.

Още по темата

След като спокойно заяви, че "обезглавените тела“ не я притеснявали и че в Сирия всъщност било хубаво и си прекарала добре, 19-годишното момиче направи ново, многозначително изказване.

Пред репортер на BBC тя заяви, че "терористичният акт в Манчестър бил оправдан“.

През 2017 година, 22-ма души, някои от които деца, загинаха след като бомба избухна в края на концерта на певицата Ариана Гранде.

Много тинейджъпи бяха ранени, а Гранде изживява стреса и до днес.

Напълно в реда на нещата, Шамима казва, че "да убиваш невинни хора е грешно...". И ако отговорът на въпроса на журналиста бе свършил до тук, сигурно някой щеше да се смили над нея и детето й. Но момичето продължава.

"...Ала е някак оправдано. Това е двупосочен процес, защото жени и деца биват убивани в Ислямска държава и сега. Събитията имат връзка. Мисля си, че е ок. Така е честно“, споделя тя.

По подобен начин ИДИЛ също оправдаха нападението над "Манчестър арена“.

Шамима не спира до тук. Тя признава, че съжалява семействата, които са изгубили свои любими по време на атентатите в Европа.

"Те не са се били с никого. Не са наранявали никого. Но по същия начин нито аз, нито другите жени в Baghuz, които сега биват убивани, са причинили нещо лошо“, допълва Бегум.

По-рано днес адвокатът на семейството заяви, че Великобритания е длъжна да прибере Шамима и детето й. Това бил морален дълг на страната. По думите му, тя била "наранена“ и все още в "стрес, подобен на този на военните герои, които се върнали от битките след Първата световна война“.

Сравнение, което без изненада за никого, предизвика вълна от възмущение у британците.
 

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 2 месеца

Всъщност пропускате една хубава новина - англичаните се канят да отнемат гражданството й. Оказа се, че до момента на над 100 човека са го отнели, защото са заминали за ИДИЛ.

62

социални иска ли???

преди 2 месеца

Ако я върнат във Великобритания, друга песен ще запее,като трябва да се моли за социални помощи за бебето. Така че нека я пратят на психотерапевт да й обясни тези
,, подробности". Ще видите каква примерна мирянка ще стане, даже мисля,че ще хвърли и забрави завинаги фереджето

61

питам

преди 2 месеца

За какво се мръщи? Нали е щастлива в Сирия, така е казала. Иначе не знам,защо сте ми изтрили коментара.Написах,че за мен е една луда ханъма. Дано след като роди не реши да се взриви заедно с бебето. Как ще се издържа в Европа??